”Köp din fönsterlampa här”

Att handla grejer sporadiskt är inte min grej. Jag måste alltid ta lång tid på mig innan jag bestämmer mig för att köpa något. Och om det är något jag inte behöver så avviker jag helt från att köpa det.

Det tankesättet  är något jag har levt efter ända sedan jag fick min första månadspeng vid 9-års åldern.

Det är därför som jag överraskade mig själv när jag utan att tänka igenom det köpte en helt ny fönsterlampa. Vad som fick mig att köpa lampan var en text där det stod ”köp din fönsterlampa här”, vilket jag kunde se i ögonvrån medan jag skrollade på Facebook.

Att jag hajade på texten tror jag beror på att jag nu har spenderat snart en månad i självisolering hemma i min lilla 2-rummare och börjar snart klättra på väggarna. Jag kände nog att jag behöver något som får lägenheten att kännas annorlunda, och då är en fönsterlampa den perfekta lösningen.

Lampan som jag köpte är lite speciell, den är nämligen formad som ett träd, med rosa färger, ett så kallat japanskt körsbärsträd. Trädet har verkligen förändrat känslan i vardagsrummet, det känns faktiskt som ett helt nytt rum. Det rosa skenet är faktiskt ganska terapeutiskt, får hoppas att jag inte hinner tröttna på den och att karantänen snart är över.