Pianobus 1 för hela familjen

Många av oss som har barn som spelar instrument har någon gång stött på ”Bus” böckerna av Jan Utbult.  Det finns en uppsjö, men den som vi inhandlat heter Pianobus 1 och hittills har vi haft mycket roligt med den.

Något jag märkt när man köpt notböcker till barnen är att det ofta är bara en eller ett par melodier som de tycker om. I Pianobus 1 finns en härlig mix av melodier, från Lilla snigel till Idas Sommarvisa, och det passar perfekt om man har 2 barn, minst ett gillar varje sång. En bonus som gör upplevelsen ännu bättre är att det kommer med både bok och CD, så man kan lyssna samtidigt som man spelar, jag blev förvånad över hur ofta jag trodde att en melodi skulle vara på ett speciellt sätt till jag blev överbevisad av medföljande CD. Det visar att man inte ska lita helt på sina förutfattade meningar, det var iallafall vad jag lärde mig.

Pianobus 1 är utformad som en nybörjarskola för piano och keyboard, och det märks att Jan Utbult har jobbat på detta vis tidigare med andra instrument, för det är lekfullt och pedagogiskt utformat och får barnen att vilja lära sig och avancera till nästa melodi.