Drönare hjälpte oss uppleva sommaren

Då sommaren för det mesta har inneburit att sitta hemma i trädgården, istället för i vanliga fall, vara på någon badstrand på andra sidan landet. För att ändå få den där upptäckarkänslan valde vi att köpa drönare som vi kunde flyga runt med från vår trädgård. Drönarna har inbyggda kameror, som man kan se från via smarttelefonen. Det gör att vi har kunnat se vad som händer i stan, utan att lämna vår trygga trädgård. Väldigt skönt faktiskt.

Att flyga drönare bara så där är egentligen inte helt lagligt, vad vi har fattat iallafall. Det är därför som vi har varit försiktiga med var vi har flugit, vi har exempelvis en militärbas på andra sidan stan, den var vi aldrig i närheten av, då vi i så fall säkerligen hade blivit tagna på bar gärning, alternativt fått vår drönare konfiskerad.

Vissa drönare har en hårddisk inbyggd, för att kunna spara det som  filmas. Vi valde dock att köpa drönare som inte har någon inbyggd hårddisk, detta eftersom vi tyckte att det blev för dyrt med hårddisk och för att vi inte ville att det som filmas skulle sparas, ifall vi skulle råka filma något som är olagligt att filma eller ifall någon skulle anklaga oss för något. Hur som helst, sommaren gick bra med drönare och en eller två glas bubbel i trädgården.

Kommentarer är stängda.